Sosyal Medya

Nöralterapi İle Neler Tedavi Edilebilir

Nöralterapi İle Neler Tedavi Edilebilir

Nöralterapi ile boyun ağrısı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, sırt ağrısı, bel ağrısı, bel fıtığı, baş ağrısı, migren, kalça, diz ağrıları, spor yaralanmalar,adet öncesi sendromu, çene eklemi problemleri tedavi edilebiliyor.

Nöralterapi ile boyun ağrısı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, sırt ağrısı, bel ağrısı, bel fıtığı, baş ağrısı, migren, kalça, diz ağrıları, spor yaralanmaları, omuz, dirsek, el bileği ağrıları, sinir sıkışmaları, varis, kırık komplikasyonları, lenf dolaşım bozukluğu, bağırsak rahatsızlıkları, hormonal dengesizlikler, bozucu alanlar, fibromyalji Sendromu, kronik yorgunluk sendromu, huzursuz bacak sendromu, depresyon, adet düzensizlikleri, adet öncesi sendromu, çene eklemi problemleri tedavi edilebiliyor.

Sinir ve Damarların Normal Fonksiyonlarını Kazanması Sağlanıyor

Vücuttaki sinirlerin, damarlar etrafında tüm hücrelere ulaştığını anlatan Kaya, damar etrafındaki sinir hücrelerinde meydana gelen bu potansiyel düşüklüğü sinirin fonksiyonlarında bilgi iletiminde aksama oluşturduğunu ve böylece ilgili damarda da bir fonksiyon bozukluğu meydana geldiğini söyledi.

Kaya, dolayısıyla damarın suladığı beslediği hücrelerde kan akımının azaldığını; kan akımı azalan bölgede oksijensiz ortam ortaya çıktığını, hipoksik ortamda çeşitli maddelerin salınarak ödem geliştiğini, yıkım ürünlerinin uzaklaştırılamadığını ve hücrenin hasarına kadar giden mekanizmaların devreye girerek hastalık oluştuğunu belirtti.

Nöralterapi’nin hücredeki bu azalmış olan potansiyeli normale çıkararak sinirlerin ve damarların tekrar normal fonksiyonlarını kazanmasını sağladığını ifade eden Kaya, "Dolayısıyla hücrelerin, organların tekrar kanlamasını sağlayarak o bölgede iyileşme dönemini başlatır ve vücut tekrardan kendi dengesini bulur ve şikayetler ortadan kalkar" dedi.

Klasik Tıpla Çözmek Mümkün Değil

Bozucu alanın, vücutta geçirilmiş hastalık veya ameliyatlar sonrası biyolojik iyileşmesini tamamlamamış olan bölgeleri kapsadığını anlatan Kaya, şunları kaydetti: "Bu bölgelerdeki hücrelerin potansiyelinde düşüklük vardır ve buralardan vücuda devamlı olumsuz düzensiz uyarı gelir.

Diş tedavisinden sonra ortaya çıkan baş ağrıları, sezeryan sonrası ortaya çıkan bel ağrısı, baş ağrısı, doğum kontrol hapı kullanımından sonra ortaya çıkan migren şikayetleri, mide veya safra kesesi kaynaklı omuz sırt ağrıları gibi şikayetler vardır.

Bunları klasik tıpla çözmek mümkün değil. Çünkü, migren için hep ilaç verilir ama kaynağı tam belli değildir ya da bir türlü geçmeyen diz ağrıları filmine bakarsınız ciddi bir patoloji yok ama hastanın ağrısı ilaca FTR’ye rağmen geçmez. Olay oradaki kanlanma problemi ise FTR ile bir nebze azalır ama tam olmaz.

İşte Nöralterapide vücuttaki şikayetin esas kaynağı tespit edilir ve ona göre tedavi uygulanır ve hasta avuç avuç ilaç almaz o alınan ilaçların yan tesiri olmaz ve sağlığına kavuşur."

Cilt Altına Lokal Anestezik Madde Veriliyor

Kaya’nın verdiği bilgiye göre, nöralterapi sinirlere değil sinir, damar paketinin yüzeyselleştiği bölgelerde cilt altına yapılıyor. Lokal anestezik madde, vücudun belirli bölgelerine veya noktalarına uygulanarak düzenleyici bir uyarı veriliyor.

Tedavide verilen lokal anestezikten ziyade yapılan yerler önem taşıyor.

Uygulamanın yan etkisi yok denecek kadar az oluyor. Olası en önemli yan etki alerji olarak gösteriliyor, ancak 1974’ten beri hiçbir alerji vakasına rastlanmadığı vurgulanıyor. Daha önce rastlananlarında ilacın konduğu şişenin ağzındaki plastik materyalden alerji geliştiği belirtiliyor.

Hastalığa karşı sinir ağı resetleniyor

Nöralterapi yöntemi adeta vücudun network ağına uyarıcı ve düzenleyici bir program yüklemek gibi” diyor Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul. Bedenin düzenli çalışması, hormonal sistemin dengede kalması için vücudun doğuştan otomatik olarak ayarladığını belirtiyor ve ekliyor: “Vücudu ağ gibi saran otonom sinir sistemi, normalde sorunsuz çalışır.

Ancak kimyasal, biyolojik, psikolojik, fiziksel, elektromanyetik alan bozulmaları, geçirilen ameliyatlar gibi çeşitli nedenlerle bazı organlar zararlı kimyasalları kendinden uzaklaştıramadığı ve beslenemediği için hastalanır. Nöralterapide yapılan lokal anesteziler, otonom sinir sisteminin ‘resetlemesini’ sağlar. Hasarlı bölgedeki hücreler bu yolla uyarılır ve yenilenir.”

Vücuttaki elektrik düzenleniyor

Nöralterapi, çoğunlukla çaresiz, ilaç tıbbında çözüm bulamamış hastaların tercih ettiği bir tedavi metodu. Özellikle klasik tıbbın yetersiz kaldığı uzun süreli, geçmeyen ağrılar, regl düzensizliği, kabızlık, yaşlanma, alerji, hamile kalamama, hormonal düzensizlik, üst solunum yolu hastalıkları, bağırsak ile ilgili tüm şikâyetler gibi birçok alanda nöralterapi kullanılıyor. Sorunlu organlarda cilt altı dokulara enjeksiyonla anestezik madde verildiğinde otonom sinir sistemi uyarılıyor.

 Bu uyarıyla “vücuttaki elektriğin düzenlenmesi” sağlanıyor ve böylelikle vücudun iletişim ağındaki aksaklıklar giderilerek tedavide etkili sonuçlar elde ediliyor. Hamile ve emziren annelere de uygulanabiliyor. Tansiyon, şeker, kalp vb. hastası olmak bu tedaviyi almaya engel değil.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/noralterapi-ile-diz--bel--boyun-agrisina-cozum-pembenar-detay-genelsaglik-1418965/